• Home
  • Blog
  • Anmeldelse af RankMath. Nemt gratis WordPress SEO-plugin

Anmeldelse af RankMath. Nemt gratis WordPress SEO-plugin

RankMath er et gratis WordPress SEO-plugin, som gør det let for dig at se, om du har søgemaskineoptimeret din tekst optimalt. Se her, hvordan du kommer i gang.

Hvis du er SEO-begynder: Et WordPress SEO-plugin er ikke nok

Desværre tror nogle seo-begyndere, at man kan optimere sin hjemmeside bare ved at lægge et seo-plugin på WordPress.

Sådan er det ikke! Du skal selv optimere teksterne. Dit WordPress SEO plugin viser dig, om du har gjort det rigtigt.

Dit seo plugin giver dig nemlig en nem tjekliste for hver eneste tekst, så du kan se, hvad du forbedre.

Jeg brugte SEO by Yoast i årevis, men skiftede til RankMath, og det har jeg sådan set ikke fortrudt. Læs hvorfor!

Godt SEO-overblik over hjemmesiden

RankMath er opbygget temmelig meget som SEO by Yoast rent visuelt. Men til forskel fra SEO by Yoast får du også et samlet overblik over, hvor godt din hjemmeside er optimeret til Google.

Det skal selvfølgelig tages med et vist forbehold. Du kan jo sagtens have sider, der er noindekseret, eller som af anden grund ikke skal optimeres.

På hver side og blogindlæg kan du også se en SEO-vurdering ude til højre. Derfor er det altid nemt for dig at optimere den enkelte artikel til Google. Skalaen går fra nul til hundrede points.

Under tekstboksen skriver du tekstens fokussøgeord ind i en boks.Under boksen ser du også en tjekliste over vigtige seo-punkter. Hvert punkt er markeret med et grønt flueben eller et rødt kryds.

RankMath vurderer de enkelte siders tekstlængde, om billedet er optimeret med ALT attribute, om størrelsen er den rigtige, om title og metabeskrivelse er god og i den rette længde, om teksten er nem at læse, og om der er interne og eksterne links.

Desuden har RankMath en smart funktion. Du får nemlig forslag til, hvilke andre artikler på din hjemmeside du kan linke til. Altså alle de faktorer, du kender fra SEO by Yoast.

5 plusser ved det nye WordPress seo plugin RankMath

RankMath er ret nemt at bruge, men alligevel avanceret.

Programmet kan mere end SEO by Yoast pro, som koster cirka 700 kroner om året. Desuden er RankMath endda gratis indtil videre.

Du får alle de funktioner, du kender fra SEO by Yoast pro.

Altså: seo-vurdering af alle tekster – mulighed for at tilføje strukturererede data til alle tekster – mulighed for at optimere billeder til Google – mulighed for at lave redirects fra nedlagte webadresser til nye – mulighed for at lave brødkrummer, canonical og noindeksering af sider.

Desuden får du:

  •  Et samlet overblik over, hvor god din onsite seo er for hele hjemmesiden
  • Nemmere ved at arbejde med strukturerede data end i SEO by Yoast
  • Linkforslag: På baggrund af kategorier henter RankMath forslag til, hvilke andre artikler på din hjemmeside du kan linke til.
  • Et ambitiøst seo-plugin. RankMath er nemlig ikke tilfreds med dig, før dine artikler er mindst 600 ord lange, og før du har tal i din title. Men det er jo kun godt at have noget at leve op til. Ikke?
  • Nem overgang fra SEO by Yoast: Du behøver ikke frygte overgangen fra det seo-plugin til WordPress, du bruger lige nu. Du skal bare lade være med at de-aktivere dit gamle seo-plugin, til du har installeret og aktiveret RankMath. RankMath importerer nemlig alle de indstillinger, du havde i dine gamle WordPress seo-plugins. Du behøver altså IKKE sidde og skrive alle dine gamle titles og metabeskrivelser over. Heldigvis!

... og 1 halvstort minus

Min eneste indvending mod RankMath er faktisk, at det nye plugin kan være lidt stædig. Der kan være småfejl: Det kan fx være, RankMath viser, at ikke har interne links, selvom du faktisk har interne links, fordi du lagde artiklen ud, før du byggede de links.

Du kan minimere problemet ved at vente med at udgive artiklen, til du er HELT færdig. Sådan: Sæt først teksten ind i boksen, marker underoverskrifter, sæt billede ind og optimer det, FØR du skriver dit fokussøgeord og trykker på enter for at se resultatet ude til højre.Du kan også prøve at deaktivere dit caching plugin, mens du skriver.

Men igen: Før du fravælger RankMath på grund af den stædighed, skal du vide, at andre seo-plugins til WordPress nogle gange gør præcis samme fejl.

Og hvis du selv har godt styr på seo, er det måske ikke det helt store problem? Det er nok en smagssag. Men jeg har valgt at se stort på det, fordi der er så mange plusser. Jeg kigger på tjeklisten under tekstboksen og ser, om jeg har styr på det vigtigste. Selvom enkelte punkter måske lyser rødt, hvor de burde lyse grønt!

Nyt: RankMath har nu en proversion med ranktracker til 1000 ord

Du kan lige nu få proversionen for kun 370 kr. om året - og så kan du følge 1000 søgeord fra din egen hjemmesides administratorpanel. Det er da SLET ikke så skidt.

Flere SEO-trick?

Læs også de her artikler: Få en bid af kagen med søgemaskineoptimering og Føler du dig afvist af Google? Sænk din bounce rate.

Related Posts

Få hjælp til tekst - med fokus på salg Ja, lige nu kigger jeg på dig, som har en stor boglig viden.Du har slugt enorme bunker bøger under din uddannelse.Du har afleveret rapporter, specialer eller afhandlinger. Så det er kun naturligt, at du skriver webtekster, brochurer og pressemeddelelser på dit job. Hvem skulle ellers? Du er jo den medarbejder, der har de bedste forudsætninger for det. Du har et forspring,

Styrk troværdigheden - spar på tillægsord Hvad er tillægsord? Tillægsord er de ord, som lægger sig til et andet ord og fortæller noget om det. Tillægsordet kan fortælle noget om navneord, pronominer eller egennavne. Men tillægsordet kan også fortælle noget om begivenheder. Et eksempel, hvor tillægsord lægger sig til navneord: I sætningen "Hun har en pæn bluse på" lægger ordet "pæn" sig til navneordet "bluse." Eksempel på tillægsord, der lægger

Hver evig eneste dag bliver min hjemmeside angrebet af hackerbotter. Sandsynligvis også din. Jeg er i hvert fald ikke alene.Både småbitte og gigantiske virksomheder er under beskydning.I den sidste weekend af februar 2024 er flere store virksomheder og kommuner blevet nedlagt af hackere, skriver TV2.dk Det er træls. Men vi kan ikke gøre andet end at beskytte vores hjemmeside, så godt vi nu kan. Derfor har jeg interviewet Michael Leitner

Video: Må jeg præsentere dig for 3 af de seotekstforfattere, du skal undgå? Du har brug for seo-tekstforfatningSå du vil hyre en seo-skribent, men! Hvem skal du dog vælge til opgaven? Der er nok at vælge imellem. Så du ringer febrilsk rundt ... Men efter samtalerne er du faktisk stadig meget i tvivl. Godt. Lad mig fortælle dig, hvem du ikke skal overlade din seo-tekstforfatning til.  Faresignal 1:Du: "Hvor lang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}