• Home
  • Blog
  • Hvad HAR du gjort?! Sådan laver du Wordkorrektur

Hvad HAR du gjort?! Sådan laver du Wordkorrektur

Undgå sprogtudser – korrektur i Word er let

Plages din tekst sommetider af sprogbøffer og ordsalat? Er du bange for at sende teksten til korrekturlæser, fordi du frygter at få en skamskrevet tekst retur, som du ikke genkender? Fat mod! Når du kender dette must know tip, kan du roligt sende din tekst til Word-korrektur.

“Jamen hvad HAR du dog gjort ved den tekst?!”

I tidernes morgen sendte den her kunde mig en tekst og bad mig omskrive den og læse korrektur i Word, så den var mere catchy og sælgende.

Det gjorde jeg så og sendte den retur, lidt nervøs, for det var en af mine første opgaver. Da han fik den tilbage, ringede han straks:
”Jeg kan rigtig godt lide de ændringer af teksten, du har lavet. MEN HVAD HAR DU DOG GJORT VED DET DOKUMENT!”

Uha! Men jeg havde bare glemt at slå funktionen Registrer ændringer fra, så et helt spindelvæv af streger markerede de steder, hvor jeg havde ændret noget. Det var mange steder!

Men funktionen er faktisk en kæmpe hjælp. Med Registrer ændringer bliver din oprindelige tekst bevaret, når andre – eller du selv – retter i teksten. Derfor kan du roligt sende din tekst til korrektur eller redigering. Når du får teksten tilbage, kan du nemlig let gennemse og acceptere ændringerne – og afvise de ændringer, du ikke kan lide.

“Hvad var det, jeg sagde?! Det har jeg ALDRIG sagt!”

Med Word-korrektur er det slut med at tænke: “Skrev jeg virkelig sådan?!” eller “Det lyder slet ikke som mig, den der sætning.”

 

Word-korrektur, korrektur i Word

 

Registrer ændringer ved Word-korrektur – sådan!

1. Sådan laver du en Word-korrektur med registrerede ændringer: Klik på Gennemse – Registrer ændringer i menulinjen.
Nu markerer Word hver eneste ændring, du eller andre laver i teksten.

2. Når du får teksten tilbage, gør du sådan:
Klik på Gennemse. Til højre ser du en rullemenu, hvor du kan vælge den version af teksten, du vil se: oprindelig version – version med simple markeringer – version med alle markeringer – eller endeligt dokument.

3. Vælg Ingen markeringer i rullemenuen – så ser du den endelige version af teksten, og du kan frit redigere videre, hvis du vil – alle dine ændringer bliver fortsat registreret. Når du er tilfreds med teksten, klikker du på Accepter alle ændringer og stop sporing i rullemenuen.

Hvis  du falder over sætninger eller tekststykker, du ikke kan lide, vælger du bare Oprindeligt dokument i rullemenuen.  Nu ser du den oprindelige version af teksten, og hvis du bedre kan lide den, afviser du ændringen under Afvis i menulinjen.

Kort sagt: Du skal aldrig frygte, at dit arbejde bliver ødelagt af en korrekturlæser eller redaktør, der ændrer noget ved din tekst, du selv elsker.

Det er faktisk ret smart. Men hvad så hvis du glemmer det?

Intet problem – hvis du får læst korrektur her hos mig, slår jeg altid Registrer ændringer til, før jeg retter noget.

Skriv mig en besked – vedhæft gerne din tekst, så får du et hurtigt tilbud på korrekturlæsning af netop din tekst.

 

Related Posts

Få hjælp til tekst - med fokus på salg Ja, lige nu kigger jeg på dig, som har en stor boglig viden.Du har slugt enorme bunker bøger under din uddannelse.Du har afleveret rapporter, specialer eller afhandlinger. Så det er kun naturligt, at du skriver webtekster, brochurer og pressemeddelelser på dit job. Hvem skulle ellers? Du er jo den medarbejder, der har de bedste forudsætninger for det. Du har et forspring,

Styrk troværdigheden - spar på tillægsord Hvad er tillægsord? Tillægsord er de ord, som lægger sig til et andet ord og fortæller noget om det. Tillægsordet kan fortælle noget om navneord, pronominer eller egennavne. Men tillægsordet kan også fortælle noget om begivenheder. Et eksempel, hvor tillægsord lægger sig til navneord: I sætningen "Hun har en pæn bluse på" lægger ordet "pæn" sig til navneordet "bluse." Eksempel på tillægsord, der lægger

Hver evig eneste dag bliver min hjemmeside angrebet af hackerbotter. Sandsynligvis også din. Jeg er i hvert fald ikke alene.Både småbitte og gigantiske virksomheder er under beskydning.I den sidste weekend af februar 2024 er flere store virksomheder og kommuner blevet nedlagt af hackere, skriver TV2.dk Det er træls. Men vi kan ikke gøre andet end at beskytte vores hjemmeside, så godt vi nu kan. Derfor har jeg interviewet Michael Leitner

Video: Må jeg præsentere dig for 3 af de seotekstforfattere, du skal undgå? Du har brug for seo-tekstforfatningSå du vil hyre en seo-skribent, men! Hvem skal du dog vælge til opgaven? Der er nok at vælge imellem. Så du ringer febrilsk rundt ... Men efter samtalerne er du faktisk stadig meget i tvivl. Godt. Lad mig fortælle dig, hvem du ikke skal overlade din seo-tekstforfatning til.  Faresignal 1:Du: "Hvor lang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}