Hvad er seo-tekst? Hvordan skriver man en seo-tekst, som sælger?

Hvad er seo-tekst? Hvordan skriver man seo-tekst?

Du kan læse artiklen på 3 minutter.

hvad er seo-tekst? hvordan skriver man seo-tekst?

SEO betyder search engine optimization – søgemaskineoptimering. Svaret på spørgsmålet Hvad er seo-tekst? er derfor, at seo-teksten er skrevet, så søgemaskinerne lettere forstår den!

Læs her, hvordan en seo-tekstforfatter skriver dine tekster – og hvordan du kan gøre det selv. 

Hvordan skriver man en god seo-tekst?

 I seo-teksten indgår der altså de ord, som folk faktisk søger efter på Google. Samtidig skal ordene placeres de rigtige steder i teksten – og der må ikke være for mange.

Engang kunne seo-tekster skrives under mottoet: Jo flere – jo bedre! Det gælder stadig, at Google er glad for mange – og lange – tekster. Men de skal også være gode, og Google kan godt se forskel.

Har du spørgsmål om seo-tekst? Så er du velkommen til at sende mig en e-mail. Du kan også ringe 21 96 14 01 og få et kvarters gratis rådgivning.

Sådan arbejder tekstforfatteren

  • Først skal tekstforfatteren gennemføre en søgeordsanalyse. Det bedste sted at begynde sin analyse er ved at interviewe kunden og se på hans hjemmeside! På den måde finder hun ud af, hvilke ord kunden selv - og kundens egne ønskekunder - bruger om vare eller ydelse.
  •  Tekstforfatteren finder nu en masse andre søgeordsmuligheder. De skal undersøges en for en. For de udvalgte søgeord skal ikke bare være relevante - der skal også være mange, der bruger dem online. Foruden søgeord søger folk også efter søgeordsfraser - altså flere ord. Det er tit spørgsmål som fx "Hvad er en seo-tekst?" eller måske "Hvordan bliver man journalist?" Nogle seo-tekstforfattere overlader søgeordsanalysen til et seo-bureau.
  • Tekstforfatteren udvælger et overordnet søgeord - eller søgeordsfrase - for hver af teksterne. Det overordnede søgeord suppleres tit med sekundære søgeord, som er med i teksten.
  • Nu kan seo-teksten så skrives efter Googles retningslinjer!  

Sådan skriver du selv en god seo-tekst

  • Begynd med søgeordsanalysen. Find de relevante søgeord, der er mange søgninger på - og hvor konkurrencen er lav. Når du ikke ved en masse om seo i forvejen, kan du skyde genvej med brugervenlige programmer som fx Keywordfinder.
  • Placer søgeordet - eller søgeordsfrasen - forrest i title. Hvis du kan få det sekundære søgeord eller frase med, er det fint! Ordet forrest i title er det vigtigste signal til Google om, hvilke ord du gerne vil op på.
  • Brug søgeordet i metadescription. 
  • Brug søgeordet i h1- og h2-overskrifter på siden. Det er vigtigt at markere overskrifterne rigtigt! 
  • Skriv en rigtig god seo-tekst, som giver dine læsere svar på det, de gerne vil vide.  
  • Glem ikke at optimere billedets alt-attribute. Højreklik på billedet, så åbner der sig en boks, hvor du kan skrive søgeord eller søgefrase, fx "Hvordan bliver man journalist". Du kan supplere med synonymer. 

Bestil webtekst, der sælger

Du er velkommen til at kontakte mig og booke et kvarters gratis rådgivning. 

Louise Lamberth

Webtekst og viden til iværksættere Det kan være dyrt at komme i

se tilbud

Louise Lamberth

Få tekst til hjemmeside med calls to action. Bestil webtekst i dagGod

se tilbud
footer .fmm { background: #3F3F41 !important; }
>