• Home
 • Blog
 • Mit seo-arbejde virker ikke? Hvad er der galt? Se tjeklisten

Mit seo-arbejde virker ikke? Hvad er der galt? Se tjeklisten

"Jeg har gjort mit seo-arbejde. Men min hjemmeside stiger ikke på Google. Hvad er der galt?"

Læs tjeklisten og se, hvor dit seo-arbejde halter 

Du er velkommen til at booke et gratis kvarters rådgivning hos mig, hvis du har spørgsmål om seo-arbejde.

 • Har din hjemmeside åbenlyse fejl? Almindelige fejl er fx, at hjemmesiden ikke virker lige godt på små og store skærme; eller at der er store popup-bokse på små skærme. Det kan også ske, din hjemmeside er for langsom. Bemærk, at du ikke kan regne med, at din hjemmeside er så hurtig, som den er hos dig. Du kigger jo tit på den, ikke? Derfor gemmer din pc cookies - og så er hjemmesiden hurtigere næste gang. Derfor er du nødt til at lave en hastighedstest. Brug fx Pingdom. Husk også den lille SSL-hængelås i hjørnet gøre en stor forskel. Så sørg for at få SSL - det betaler sig.
 • Måske har din hjemmeside skjulte fejl? Desværre er der tekniske fejl, du ikke kan se. Men du kan lave et grundtjek af hjemmesiden på analyze.me for at se, hvad der kan være galt. 
 • Har du valgt søgeord med omhu, så du har en chance?! Hvis dine konkurrenter har meget større seo-muskler, end du har, kan det være næsten umuligt at komme op på Google. Medmindre selvfølgelig du vælger andre søgeord. Nemlig søgeord, som der måske er færre søgninger på - men hvor konkurrencen også er mindre. Læs om søgeordsanalyse.
 • Har du sider NOK på din hjemmeside? Det er meget svært at få en hjemmeside op på Google, hvis du kun har to-tre sider med korte magre tekster. Google opfatter nemlig gode, lange søgemaskineoptimerede webtekster som tegn på, at du har seriøse hensigter med dem, du lokker ind på hjemmesiden, at du ved det!
 • Har du duplicate content - altså kopieret tekst? Det er IKKE noget, Google synes særlig godt om. Som tommelfingerregel skal du derfor ikke kopiere tekster, hverken fra andre eller fra dig selv. Men du skal selvfølgelig heller ikke være fanatisk! 50 kopierede ord i bunden af en artikel på 1000 ord gør nok ingen forskel.
 • Har du en god virksomhedsblog? Det er ikke et must i dit seo-arbejde. Men en blog på hjemmesiden er nu en rigtig god genvej op på Google. Især hvis du bruger den til at svare på de spørgsmål, folk stiller på Google om dit emne. Denne hjemmeside steg fx over 100 sider på vigtige søgeord med behersket linkbuilding og et-to blogindlæg om måneden over en periode. Det var nok. Hvis du ikke har tid, lyst eller viden til at blogge, så gør jeg det for dig. Læs mere om virksomhedsblogging.
 • Har du interne links? Du skal have links mellem siderne på din hjemmeside. Men det skal gøres rigtigt. Du kan downloade e-guiden om linkbuilding - så kan du se hvordan!
 • Og hvad så med indgående links? Det er IKKE nok, at du optimerer din hjemmeside med SEO by Yoast. Heller ikke hvis alle lamper blinker grønt. Du skal også optimere udefra! Du har brug for stærke links til din hjemmeside. Derfor skal du selvfølgelig også kunne genkende et stærkt link. Læs mere om linkbuilding her.
 • Driver du trafik til hjemmesiden på andre måder end med SEO? Fx annoncering, deling af artikler på sociale medier eller links fra nyhedsbreve. Den trafik hjælper dig selvfølgelig også på Google.
 • Husk også: Seo-arbejde er godt - men hvis du ikke også har et nyhedsbrev, så snyder du altså dig selv for en masse genkommende gæster på hjemmesiden. Og den genkommende trafik gavner selvfølgelig også seo-mæssigt. 

"Hjælp - SEO er jo en hel videnskab"

På det her sted i snakken hører jeg tit et dybt suk. Så kommer det: "Jamen det er jo en HEL VIDENSKAB."

Ja. Men du behøver heldigvis ikke vide alt om seo-arbejde for at få gratis kunder fra Google. Selvfølgelig kræver SEO en hel del, hvis du har en kæmpe webshop med produkter, som alle andre også vil sælge.

Men hvis du er blikkenslager, fysioterapeut eller massør og vil have kunder i din egen by? Tja, så er det sikkert lettere at få lokale kunder med SEO, end du tror! 

Fik du svar på dine spørgsmål om seo-arbejde?

Ellers hjælper jeg dig gerne videre!

Vigtig viden