Pas på PDF’erne

 

Har du været så heldig, at en avis eller tidsskrift har skrevet en artikel om din virksomhed?
Tillykke med det.
Nu vil du sikkert gerne vise det til dem, der besøger dit website! Derfor laver du selvfølgelig lige en hurtig PDF og smider den op på hjemmesiden, eller hvad?

STOOOP ….

Der er 3 problemer:
Problem 1: Journalisten har ophavsretten til teksten. Du kan derfor IKKE bruge en tekst skrevet af en anden på din hjemmeside, heller ikke selvom den handler om dig.
Løsning: Få tilladelse af avisen – eller lad være!

Problem 2: Hvis avisen også ligger online, skaber du kopieret indhold på din hjemmeside.
Løsning: Udeluk den side fra søgemaskiner med noindeksering.

Problem 3: PDF-filer giver en elendig oplevelse på skærm og egner sig kun til download!
Løsning:
– Overvej, om det er en god idé at poste den PDF overhovedet?! Måske kan du i stedet linke til pressemeddelelsen online – eller lægge den fulde tekst på din hjemmeside, HVIS du har fået lov af rettighedsindehaver.

PDF duer ikke til små skærme

På nettet egner en PDF sig kun til én ting: nemlig til at downloade og læse på en pc, hvor den ser fin ud.
Til gengæld duer PDF  ikke til at læse på tablet, mobiltelefon og de andre små skærme, som bliver mere og mere populære.
Hvis du har skrevet en e-bog, er det derfor allerbedst, at du udgiver den både som PDF til pc og som ePUB-fil til små skærme.
Bare rolig – det er hverken dyrt eller besværligt!
Når først du har sat dit dokument fint op, kan du få det konverteret til ePUB for nogle hundrede kroner. Husk at fortælle dine læsere, at de kan vælge mellem PDF til pc og ePUB til lille skærm. Nævn også lige, at en e-bog i ePUB kræver et særligt program til læsning, fx det gratis program Kybook.

God skrivelyst!

Related Posts

Få hjælp til tekst - med fokus på salg Ja, lige nu kigger jeg på dig, som har en stor boglig viden.Du har slugt enorme bunker bøger under din uddannelse.Du har afleveret rapporter, specialer eller afhandlinger. Så det er kun naturligt, at du skriver webtekster, brochurer og pressemeddelelser på dit job. Hvem skulle ellers? Du er jo den medarbejder, der har de bedste forudsætninger for det. Du har et forspring,

Styrk troværdigheden - spar på tillægsord Hvad er tillægsord? Tillægsord er de ord, som lægger sig til et andet ord og fortæller noget om det. Tillægsordet kan fortælle noget om navneord, pronominer eller egennavne. Men tillægsordet kan også fortælle noget om begivenheder. Et eksempel, hvor tillægsord lægger sig til navneord: I sætningen "Hun har en pæn bluse på" lægger ordet "pæn" sig til navneordet "bluse." Eksempel på tillægsord, der lægger

Hver evig eneste dag bliver min hjemmeside angrebet af hackerbotter. Sandsynligvis også din. Jeg er i hvert fald ikke alene.Både småbitte og gigantiske virksomheder er under beskydning.I den sidste weekend af februar 2024 er flere store virksomheder og kommuner blevet nedlagt af hackere, skriver TV2.dk Det er træls. Men vi kan ikke gøre andet end at beskytte vores hjemmeside, så godt vi nu kan. Derfor har jeg interviewet Michael Leitner

Video: Må jeg præsentere dig for 3 af de seotekstforfattere, du skal undgå? Du har brug for seo-tekstforfatningSå du vil hyre en seo-skribent, men! Hvem skal du dog vælge til opgaven? Der er nok at vælge imellem. Så du ringer febrilsk rundt ... Men efter samtalerne er du faktisk stadig meget i tvivl. Godt. Lad mig fortælle dig, hvem du ikke skal overlade din seo-tekstforfatning til.  Faresignal 1:Du: "Hvor lang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}