• Home
  • Blog
  • Lav din egen hjemmeside? Læs trin for trin-guide

Lav din egen hjemmeside? Læs trin for trin-guide

Lav din egen hjemmeside - eller lad være! Se anbefalingen

Hvordan laver man en hjemmeside til sin virksomhed? Og er det en god idé? Se dig godt for, så du tager de bedste beslutninger fra starten.


Vil du gerne lave din egen hjemmeside? Det er let nok at komme fra start!
Men pas på. Dit valg af hjemmesideløsning kan nemlig afgøre din virksomheds skæbne.

Word of warning: Den forkerte hjemmeside koster dig dyrt

Derfor kan det IKKE anbefales at oprette en gratis hjemmeside hos en tilfældig leverandør. Din hjemmeside skal nemlig leve op til nogle vigtige krav, hvis du skal bruge den til markedsføring. Hvis du vælger forkert nu, koster det dig dyrt i mistet salg og spildte arbejdstimer.

Lav din egen hjemmeside. Hvis du absolut vil! Men stil krav til dit CMS:

  • Din hjemmeside skal vises korrekt på små og store skærme - og i alle de almindelige browsere. Herunder Google, Google Chrome, Safari og Firefox.
  • Du skal kunne skrive webtekster, som du kan optimere med title, metabeskrivelse og alt tag til billeder. Hvis ikke du kan det, kan du ikke optimere hjemmesiden til Google.
  • Du skal kunne installere plugins, så du fx kan have tilmeldingsboks til nyhedsbrev.

Men skal du overhovedet selv lave hjemmeside?

Jeg vil sige det sådan: Du KAN selv lave en hjemmeside. Men hvis du ikke har prøvet det før, så få hjælp udefra! Det kan nemlig snildt tage mere tid og være mere besværligt, end du tror. Derfor er det tit bedre at bruge tiden på at lægge strategi for markedsføring, skrive nyhedsbreve og få fat i en tekstforfatter, hvis du da ikke selv vil skrive dine webtekster.

Det behøver ikke være dyrt at hyre en webdesigner


I dag er de fleste hjemmesider bygget på skabeloner (templates), som tilpasses med farver, billeder, logo og skrifttyper. Det betyder, at webdesigneren ikke skal starte fra bunden, når din hjemmeside skal laves. Derfor er det måske ikke så dyrt, som du tror! 
Til gengæld kan samarbejdet med webdesigneren spare dig for masser af arbejdstimer og ærgrelser. Det bliver hurtigt nogle af de bedste penge, du nogensinde bruger på din virksomhed.

Men hvad nu hvis du alligevel selv vil lave din hjemmeside?

Så anbefaler jeg dig at se nærmere på WordPress og Thrive Themes, som denne hjemmeside er bygget på. Der hører flere plugins til Thrive Themes. Du kan fx bruge et Thrive Themes plugin til at hente og fremvise anbefalinger fra kunder eller lave en quiz på din hjemmeside.

Det vigtigste plugin er nok Thrive Leads. Du bruger Thrive Leads til at sætte bokse op til dit nyhedsbrev. Du kan fx sende nyhedsbreve med Mailchimp.

Hvis du vælger Thrive Themes, vil jeg alligevel anbefale dig at få en webdesigner til at lave din hjemmeside!

Så er du i gang - og du undgår at bøvle med hjemmesiden i månedsvis. Du kan altid senere tilpasse din hjemmeside mere. 

Hvad er WordPress - og hvorfor anbefaler jeg det?

WordPress er et populært CMS til hjemmesider. CMS betyder content management system. Så det er et system, hvor du opbevarer og udgiver indhold. 

Når du har oprettet dig som bruger af WordPress, skal du så oprette din hjemmeside. Du kan vælge én af WordPress' egne skabeloner, som du evt. kan tilpasse. Eller du kan vælge en anden skabelon, som er designet til WordPress.  

Jeg anbefaler WordPress, fordi:

  • WordPress er ufattelig populært. Der er millioner af WordPress-hjemmesider. Du kan altid nemt og billigt finde en ekspert, der kan hjælpe dig.
  • WordPress er utrolig fleksibelt. Du kan få en helt simpel hjemmeside - eller du kan tilpasse din hjemmeside på tusind måder med plugins, som er små hjælpeprogrammer. Derfor kan du få den hjemmeside, du har brug for. Du kan bruge forskellige plugins til fx alt muligt nyttigt. Og mindre nyttigt!
    Du kan fx vise tilmeldingsbokse til nyhedsbrevet på din hjemmeside via et plugin. Du kan installere en lille webshop. Du kan også spille julemusik for alle, der kommer ind på hjemmesiden!
  • Du kan komme i gang nu. Du kan bare gå ind på wordpress.com og oprette din hjemmeside. Derefter skal du selvfølgelig købe dit eget domænenavn.  
  • WordPress er opensource. Det betyder, at du ikke skal betale licens for at bruge WordPress. Du skal kun betale for hosting og domæne.
  • Du kan let tilføje en virksomhedsblog til din WordPress-hjemmeside. Din blog hjælper dig med at nå dine ønskekunder. Desuden kan bloggen hjælpe dig med at blive fundet på Google.
  • Der er tusindvis af plugins til WordPress – mange gratis. Plugins er små hjælpeprogrammer. Det giver dig uanede muligheder for at tilpasse din hjemmeside.

Vigtige ord, du skal kende:

CMS: Et CMS er det program, der kører din hjemmeside. 

Template: Din hjemmesides designskabelon.
I WordPress kan du vælge mellem tusindvis af templates.

Domæne: Din hjemmesides overordnede adresse på nettet.
Du køber ret til at bruge et domæne hos en domæneudbyder.

Webhotel: Den server, hvor din hjemmeside kører fra.

Related Posts

Er du helt sikker på, du har styr på WordPress backup?

Er du helt sikker på, du har styr på WordPress backup?

Gratis hjemmeside? Næ tak

Gratis hjemmeside? Næ tak

Hvad er helpful content? 3 grunde til, at din blog er vigtigere end nogensinde

Hvad er helpful content? 3 grunde til, at din blog er vigtigere end nogensinde

Organisk markedsføring – eller paid ads?

Organisk markedsføring – eller paid ads?

Brug for hjælp? Book første rådgivning for 0 kr.