Få fejlfri tekst med korrekturlæsning

korrekturlæser, korrekturlæsning

Book korrekturlæsning fra 15 øre per ord

Læs alt om korrekturlæsning og korrekturniveauer – og få en prøvekorrektur for 0 kr. her.

Korrekturlæser, cand.mag. og tekstforfatter Louise Lamberth – det er mig. Jeg er klar til at hjælpe dig med korrekturlæsning.
Som min næste korrektur-kunde kommer du i godt selskab med Esbjerg Kommune, Københavns Kommune, Forlaget Valeta, Aalborg Universitet, Steno Diabetes Center – og mange andre små og store organisationer, foreninger og virksomheder.
Siden 2009 har jeg læst korrektur på alt: nyhedsbreve, salgsbreve, brochurer, romaner, afhandlinger og webtekster. Derfor tør jeg godt love dig, at jeg kan læse korrektur på din tekst! 

Få et tilbud på korrekturlæsning nu

Skriv eller ring og få et fast tilbud på korrekturlæsning eller sprogoptimering. Det sikrer stærkere tekster.
Du kan også sende din tekst til mig. Du vedhæfter bare din tekst til kontaktformularen eller sender den som vedhæftning til en e-mail – skriv til tekstfokus@tekstfokus.dk

Få en prøvekorrektur for 0 kr.

Send din tekst til mig – så læser jeg korrektur på op til 300 ord.
Du får din tekst retur i rettet stand sammen med et tilbud på korrektur af hele teksten.
Hvis du sender en tekst til mig, der bør redigeres – ikke kun korrekturlæses – retter jeg ikke noget, men sender i stedet et tilbud på redigering af hele din tekst.
Prøvekorrektur koster ikke noget, og du tilmelder dig samtidig mit nyhedsbrev med tips om sprog og tekster, der skaber synlighed og salg. Som læser på nyhedsbrevet får du altid husets bedste priser.

Sælg mere med korrektur eller sprogoptimering

Nettet flyder over med stavefejl, kommafejl og andre sprogtudser i dag. Sommetider kommer man i tvivl: Betyder god tekst noget for nogen?
Svaret er ja – ellers læste du vel heller ikke med her! Faktisk viser undersøgelser, at sprogfejl i updates på sociale medier irriterer kunderne – og det skader salget. Derfor er korrektur altid vigtig. Men jo dyrere ydelser eller produkter, du sælger – og jo mere tillid, det kræver at købe af dig – jo vigtigere er korrektur. Stol på det!

Travlt? Bestil lynkorrektur

Sommetider har du travlt og vil gerne have korrekturlæst teksten nu! Det kan jeg sikkert sagtens hjælpe dig med.
På kortere tekster (1-2 sider) er leveringstiden typisk 1-2 hverdage. Hvis du har meget travlt, kan jeg ofte levere hurtigere. Se priser længere nede på siden.

Få billig korrektur af lange tekster

Hvis du vil have korrekturlæst en tekst på over 25 sider, kan du få billig korrektur. Til gengæld er leveringstiden ofte lidt længere. Du kan dog altid være sikker på, at jeg leverer som aftalt, så tøv ikke med at kontakte mig og få en aftale! Se priser på billig korrekturlæsning af længere tekster længere nede på siden.

Vælg korrektur eller sprogoptimering

Ved grundkorrektur gennemgår jeg teksten 3-5 gange. Jeg fjerner stavefejl og retter grammatiske fejl og tegnsætningsfejl, så du får en fejlfri tekst.

Ved sprogoptimering redigerer jeg snørklede og tunge sætninger. Desuden læser jeg selvfølgelig grundkorrektur. Du får en tekst, der er fejlfri og nem at læse, og hvor budskabet står klart frem. Når du får din tekst tilbage efter sprogoptimering, er den:

• Målgruppeorienteret – teksten skal skrives i et sprog, der appellerer til læserne
• Målorienteret – teksten er skrevet, så budskabet – fx salgsbudskabet – når igennem til læseren
• Klar og forståelig – det gør forståelse lettere og forhindrer misforståelser
• Uden sprogfejl og grammatiske fejl – det giver et indtryk af professionalisme og letter forståelsen.

Hvad koster korrekturlæsning?

– Rettelse af tegnsætning koster 25 kr. plus moms per normalside.
– Grundkorrektur koster 65 kr. plus moms per normalside, når du har en tekst på 10-25 normalsider. Leveringstiden er typisk 5-10 hverdage – kontakt mig og f
å en fast aftale.
– Grundkorrektur af tekster på 25 eller flere normalsider koster 48 kr. per normalside plus moms – kontakt mig og få en fast aftale.
  Lynkorrektur koster 120 kr. plus moms per normalside. Leveringstiden er 1-2 hverdage. Hvis du har meget travlt med at få læst korrektur på en kort tekst, kan jeg ofte klare det straks!
– Sprogoptimering koster 179 kr. plus moms per normalside.

Hvad skal jeg vælge?

Er du usikker på, om du har behov for grundkorrektur eller sprogoptimering? Send din tekst til mig – så kvitterer jeg med en hurtig vurdering af, hvordan din tekst bliver endnu bedre! Du får selvfølgelig samtidig et tilbud på korrektur eller sprogoptimering af teksten.

Spørgsmål om korrektur

Jeg læser oftest korrekturlæsning i Word med registrerede rettelser. Det er nemt – både for dig og mig!
Med Word får du nemlig fuld kontrol over din tekst.
Du kan nemlig se alle de rettelser, jeg har lavet. Du kan også afvise eller acceptere hver rettelse for sig – eller flere rettelser samtidig.
Det er faktisk meget lettere, end det måske lyder. Jeg viser dig selvfølgelig gerne, hvordan det foregår.

Kan du også læse korrektur i PDF?

Ja. Det tager dog lidt længere tid end korrekturlæsning i Word, og derfor er prisen lidt højere.
Når jeg læser korrektur i PDF-fil, sætter jeg mine rettelser ind i din tekst i kommentarbobler.
Du skal derfor regne med, at du – eller din grafiker – skal gennemse kommentarerne og føre mine rettelser ind i teksten.

Vil du læse korrektur på e-mails eller hjemmeside?

Jeg læser ikke korrektur online. Men jeg vil selvfølgelig gerne læse korrektur på din hjemmeside og dine e-mails. Du skal bare kopiere dine tekster og sende dem til mig i Word, og du skal forvente, at du selv skal lægge teksterne online igen.

Sætter du nyt eller gammelt komma?

Jeg sætter grammatisk komma – også kaldet gammelt komma – medmindre vi aftaler andet. Det gør jeg, fordi de fleste af os har lært gammeldags kommatering med komma foran både hovedsætninger og bisætninger.
Derfor kan du risikere, at folk tror, dine kommaer er placeret forkert, hvis jeg sætter nyt komma, hvor der som hovedregel kun skal være komma foran hovedsætninger.
Men betegnelsen ”grammatisk komma” er selvfølgelig misvisende. Man skal nemlig kunne sin grammatik og sætte kryds og bolle i sætningerne, når man skal kommatere en tekst. Det gælder, uanset om man sætter nyt eller gammelt komma!

Tilbyder du korrekturlæsning på engelsk?

Nej, desværre ikke, for jeg har specialiseret mig i korrekturlæsning af danske tekster.

Tips om korrekturlæsning

Undgå “Muphrys lov” – nej, der er ingen slåfejl!

“Muphrys lov” siger ifølge Wikipedia, at hvis man skriver en artikel, hvor man kritiserer andres sprog, vil der altid være sproglige fejl i teksten! Sådan er det heldigvis ikke. Men den grusomme sandhed er, at uanset hvor erfaren og dygtig en korrekturlæser er, skal teksten altså læses igennem flere gange.
Derfor skal du være forsigtig med at sige ja til et lidt for godt tilbud på korrektur. Kig din korrekturlæser efter i kommaerne!

Få læst korrektur før opsætning

Jeg anbefaler dig at få læst korrektur FØR opsætning til trykning!
Hvis du sender mig en PDF-fil, som allerede er sat op til trykning, er der risiko for, at du er nødt til at gå på kompromis med den sproglige kvalitet. For selvom jeg skriver en kommentar om, at en sætning fx bør slettes, kan det forrykke hele layoutet, når en sætning udgår – og det kan koste ekstra grafikertimer.
Derfor er det bedst at læse korrektur i Word før opsætning.
En eventuel slutkorrektur vil så kun fokusere på at tjekke, om ordene er delt korrekt ved linjeskift i den opsatte tekst.

Stram deadline? Bestil korrektur i forvejen

Hvis du har en meget lang tekst, er det altid en god idé at få en aftale med korrekturlæseren i god tid. Det samme gælder selvfølgelig, hvis det er meget vigtigt, at teksten er klar på en bestemt dato.
Jeg sætter gerne kryds i kalenderen på de dage, hvor du har brug for min hjælp til korrektur.
Hvis du bestiller korrektur af en længere tekst, beder jeg dig indbetale 500 kr. i depositum.

Det skyldes, at jeg lidt for tit har lavet aftaler med folk, som alligevel aldrig sender nogen tekst.

Få et tilbud på korrekturlæsning nu

Skriv til tekstfokus@tekstfokus.dk – eller brug kontaktformularen, hvor du også kan vedhæfte din tekst. 
Du kan også bare ringe til mig på telefon 21 96 14 02 og få en snak om din tekst.

 

>