Korrekturlæsning – vælg en erfaren korrekturlæser

korrekturlæser, korrektur, korrekturlæsning

Få et tilbud på korrekturlæsning

Trænger din tekst til korrekturlæsning?
Korrekturlæser, cand.mag. og tekstforfatter Louise Lamberth  – det er mig. Jeg er klar til at hjælpe dig.
Som min næste korrektur-kunde kommer du i selskab med Esbjerg Kommune, Københavns Kommune, Forlaget Valeta, Aalborg Universitet, Steno Diabetes Center – og mange andre!

Skriv eller ring og få et fast tilbud på korrektur eller tekstredigering – det sikrer stærkere tekster. Du kan også sende din tekst til tekstfokus@tekstfokus.dk – så vender jeg hurtigt tilbage med et tilbud.

Hvem er din korrekturlæser?

Jeg er en sprogglad og øvet læser og skribent. Siden 2009 har jeg levet af korrekturlæsning, oversættelse og tekstforfatning. I den tid har jeg læst korrektur på bogmanuskripter, webtekster, SEO-tekster, afhandlinger, specialer, jobansøgninger og meget mere – og jeg kan også stramme dit sprog. Lad mig hjælpe dig til at få dit budskab ud til verden.

Din tekst er altid velkommen i min indbakke – også når det haster. Jeg kan ikke love, at jeg altid har tid, men jeg forsøger altid at imødekomme dit behov.

Korrekturlæsning – også når det haster!

Jeg bestræber mig på at være så fleksibel som muligt. Du er altid velkommen til at kontakte mig og få et uforpligtende tilbud – også selvom du sidder med en tekst, der faktisk burde have været færdig. Hvis du har et par sider eller fem, der skal være klar til i morgen, kan det som regel lade sig gøre. Når det gælder længere tekster, aftaler vi en leveringsdato.

Korrektur – betyder det noget for nogen?!

Ja – det gør det stadig! For korrekturlæsning er mere end at rette stavefejl og sætte kommaet rigtigt. Korrektur får dit budskab til at stå lysende klart for læseren!

Selvom mange ikke kan genkende et fejlplaceret komma, kan de fleste genkende en god, velformuleret og præcis tekst. Sprogfejl irriterer mere, end de fleste er klar over. En undersøgelse fra Disruptive Communications viste for nylig, at sprogfejl i virksomheders updates på sociale medier faktisk irriterer briterne mere end noget andet. Det kan godt være, dine kunder kan leve fint med en enkelt kommafejl – men mange bliver overraskede, når de ser, hvor meget en korrekturlæser kan forbedre teksten!

Få rettet kommafejl – eller optimeret teksten

Jeg tilbyder korrekturlæsning på 3 niveauer – fra rettelse af tegnsætningsfejl (korrektur 1) over rettelse af stavefejl, grammatiske fejl og tegnsætningsfejl (korrektur 2) til en fuld omskrivning af din tekst, hvor hver eneste sætning vurderes og om nødvendigt redigeres (korrektur 3 – sprogrevision).

Hvad er korrektur 3, også kaldet sprogrevision?

Vælger du korrektur 3, bliver teksten renset for fejl og redigeret, og snørklede formuleringer forvandles til præcist og letforståeligt dansk. Du kan selv bestemme, hvilket niveau du ønsker. Men hvis du har svært ved at vurdere, hvilket niveau der er brug for, er du altid velkommen til at sende teksten til tekstfokus@tekstfokus.dk – så får du et bud på pris og niveau.

Når du får din tekst tilbage, er den:

• Målgruppeorienteret – teksten skal skrives i et sprog, der appellerer til kunderne

• Målorienteret – teksten skal skrives, så budskabet – fx salgsbudskabet – når igennem til læseren

• Velstruktureret – så det er let at overskue teksten og danne sig et hurtigt og korrekt overblik over tekstens vigtigste pointer

• Klar og forståelig – det gør forståelse lettere og forhindrer misforståelser

• Uden sprogfejl og grammatiske fejl – det giver et indtryk af professionalisme og letter forståelsen.

Sådan arbejder korrekturlæseren

Din tekst gennemgås nøje tre til fem gange. Det tager tid at fjerne fejl, stramme formuleringer og rette upræcist sprog. Som oftest er det Word-filer, der læses korrektur på. I tilfælde af usikkerhed om betydningen af enkelte sætninger skriver jeg en kommentar, så du er klar over, hvor teksten er uklar, og hvad du kan gøre ved det.

Når du får dit Word-dokument retur, er det korrekturlæst med registrerede ændringer. Det giver dig fuld kontrol over dit dokument. Hvis du ikke er enig i en rettelse, kan du bare afvise den. Hvis du er enig i alle rettelser, accepterer du blot dem alle. Du får selvfølgelig hjælp til finde ud af korrekturfunktionen, hvis det giver dig problemer at gennemgå teksten, men det sker sjældent.

Hvis du foretrækker at få teksten retur uden registrerede ændringer, skal du bare gøre opmærksom på det. Ring 21 96 14 02, eller skriv til tekstfokus@tekstfokus.dk – og få et tilbud på bedre tekster fra en erfaren korrekturlæser.

Korrekturlæsning for virksomheder

Korrektur er en nødvendighed for virksomheder, der vil gøre sig godt online og offline. Hverdagen kræver sit, og det går tit hurtigt, når virksomheder lægger tekster online. Til gengæld bliver webteksterne ofte liggende i årevis uden at blive redigeret eller gennemset.

Kunderne spotter fejl, som skribenten måske overser. Sprogfejl kan betyde mistede ordrer, fordi fejlene svækker kundernes tillid.

Desuden kan fejl betyde, at de besøgende på hjemmesiden smutter hurtigt igen. Det opfanger Google, og i værste fald bliver hjemmesiden straffet med dårligere placeringer, når mulige kunder søger online – og det koster yderligere kunder. Korrektur er en effektiv løsning på det problem.

Studierabat på korrektur

Jeg læser gerne korrektur for både virksomheder og studerende. Hvis du er studerende, får du en studierabat på 20 % på korrektur af alle studierelevante tekster.

Få redigering eller korrekturlæsning nu

Brug gerne kontaktformularen, og send mig en lille hilsen – så vender jeg hurtigt tilbage med et personligt svar.

Kontakt Louise