• Home
 • /
 • Korrekturlæsning – pris pr. ord fra 25 øre

Korrekturlæsning – pris pr. ord fra 25 øre

Få hurtig korrektur hos en erfaren korrekturlæser og cand.mag.

Korrekturlæser, cand.mag. og tekstforfatter Louise Lamberth – det er mig. Jeg er klar til at hjælpe dig med at få fejlfrie tekster.

Send trygt din tekst til tekstfokus@tekstfokus – eller vedhæft den til kontaktformularen. Du kan også bare ringe 21 96 14 02 – så får du et hurtigt tilbud.

Siden 2009 har jeg redigeret - og rettet - alle slags tekster: nyhedsbreve, salgsbreve, brochurer, romaner, afhandlinger og webtekster. Som min næste kunde kommer du i godt selskab med Esbjerg Kommune, Københavns Kommune, Forlaget Valeta, Aalborg Universitet, Steno Diabetes Center – og mange andre små og store organisationer, foreninger, virksomheder og private.


Fuld fortrolighed er en selvfølge

Jeg passer godt på din tekst - og du kan forvente fuld fortrolighed. Hverken din tekst eller dit navn bliver fremvist nogen steder.
Men hvis du ønsker det, er du selvfølgelig meget velkommen til at sende mig en udtalelse om mit arbejde, som jeg kan sætte på hjemmesiden sammen med dit billede, navn og link til din hjemmeside. 


Sælg mere med fejlfri tekst

Nettet flyder over med stavefejl, kommafejl og andre sprogtudser i dag. Sommetider kommer man i tvivl: Betyder god tekst noget for nogen?
Svaret er ja – ellers læste du vel heller ikke med her!

Faktisk viser undersøgelser, at sprogfejl i updates på sociale medier irriterer kunderne – og det skader salget. Derfor er fejlfri tekster altid vigtige. Men jo dyrere ydelser eller produkter, du sælger – og jo mere tillid, det kræver at købe af dig – jo vigtigere er det. Stol på det!


Travlt? Bestil lynkorrektur
Sommetider har du travlt og vil gerne have rettet teksten nu.

Det kan jeg sikkert sagtens hjælpe dig med. På kortere tekster (1-2 sider) er leveringstiden typisk 1-2 hverdage. Hvis du har meget travlt, kan jeg ofte levere hurtigere. Pris: 120 kr. per normalside plus moms.


Spørgsmål om korrektur

Hvad omfatter ydelsen?

Korrekturlæsning er fjernelse af alle stavefejl, slåfejl og grammatiske fejl. Ved grundkorrektur gennemgår jeg teksten 3-5 gange. Jeg fjerner stavefejl og retter grammatiske fejl og tegnsætningsfejl, så du får en fejlfri tekst.

Men det er ikke altid nok. Sommetider har du måske brug for sprogoptimering. Ved sprogoptimering redigerer jeg snørklede og tunge sætninger. Desuden retter jeg selvfølgelig stavefejl, slåfejl og grammatiske fejl.

Du får en tekst, der er fejlfri og nem at læse, og hvor budskabet er helt klart. Når du får din tekst tilbage efter sprogoptimering, er den:

 • Målgruppeorienteret – teksten er skrevet, så den appellerer til læserne
 • Målorienteret – teksten er skrevet, så budskabet – fx salgsbudskabet – når igennem til læseren
 • Klar og forståelig – det gør forståelse lettere og forhindrer misforståelser
 • Uden sprogfejl og grammatiske fejl – det giver et indtryk af professionalisme og letter forståelsen.


Hvad koster fejlfri tekst hos en professionel korrekturlæser?

 • Grundkorrektur koster 64 kr. plus moms per normalside, når du har en tekst på mindst 10 normalsider.
 • Lynkorrektur koster 119 kr. plus moms per normalside. Leveringstiden er 1-2 hverdage. Hvis du har meget travlt - og hvis teksten ikke er for lang - kan jeg ofte klare det straks!


Skal jeg vælge grundkorrektur eller optimering?

Send din tekst til mig – så kvitterer jeg med en hurtig vurdering af, hvordan din tekst bliver endnu bedre! Du får selvfølgelig samtidig et tilbud på korrektur eller sprogoptimering af teksten.


Hvad så hvis du laver en rettelse, jeg er uenig i?

Jeg læser oftest korrektur i Word med registrerede rettelser. Det er nemt – både for dig og mig!
Med Word får du nemlig fuld kontrol over din tekst.
Du kan nemlig se alle de rettelser, jeg har lavet. Du kan også afvise eller acceptere hver rettelse for sig – eller flere rettelser samtidig.
Det er faktisk meget lettere, end det måske lyder. Jeg viser dig selvfølgelig gerne, hvordan det foregår.


Kan du også læse korrektur i PDF eller online?

Ja. Det tager dog lidt længere tid, og derfor er prisen lidt højere, end når jeg arbejder i Word.
Jeg sætter mine rettelser ind i din tekst i kommentarbobler.
Du skal derfor regne med, at du – eller din grafiker – skal gennemse kommentarerne og føre mine rettelser ind i teksten. 

Jeg læser ikke korrektur online. Men jeg vil selvfølgelig gerne rette din hjemmeside og dine e-mails. Du skal bare kopiere dine tekster og sende dem til mig i Word, og du skal forvente, at du selv skal lægge teksterne online igen.


Hvad med kommaregler - nyt eller gammelt komma?

Jeg sætter grammatisk komma – også kaldet gammelt komma – medmindre vi aftaler andet. Det gør jeg, fordi de fleste af os har lært gammeldags kommatering med komma foran både hovedsætninger og bisætninger.
Derfor kan du risikere, at folk tror, dine kommaer er placeret forkert, hvis jeg sætter nyt komma, hvor der som hovedregel kun skal være komma foran hovedsætninger.
Men betegnelsen ”grammatisk komma” er selvfølgelig misvisende. Man skal nemlig kunne sin grammatik og have styr på kommareglerne, når man skal kommatere en tekst. Det gælder, uanset om man sætter nyt eller gammelt komma!

Tips til dig, der vil have rettet din tekst

Undgå “Muphrys lov” – nej, der er ingen slåfejl!

“Muphrys lov” siger ifølge Wikipedia, at hvis man skriver en artikel, hvor man kritiserer andres sprog, vil der altid være sproglige fejl i teksten! Sådan er det heldigvis ikke. Men den grusomme sandhed er, at uanset hvor erfaren og dygtig en korrekturlæser er, skal teksten altså læses igennem flere gange.
Derfor skal du være forsigtig med at sige ja til et lidt for godt tilbud på korrektur.  


Få rettet din tekst før opsætning til tryk

Jeg anbefaler dig at få rettet din tekst FØR opsætning til trykning.
Hvis du sender mig en PDF-fil, som allerede er sat op til trykning, er der risiko for, at du er nødt til at gå på kompromis med det sproglige niveau. For selvom jeg skriver en kommentar om, at en sætning fx bør slettes, kan det forrykke hele layoutet, når en sætning udgår – og det kan koste ekstra grafikertimer.
Når teksten er rettet i Word - og derefter sat op i InDesign - skal en eventuel slutkorrektur kun fokusere på linjeskift.

Stram deadline? Book en professionel korrekturlæser i forvejen

Hvis du har en meget lang tekst, er det altid en god idé at få en aftale i god tid. Det samme gælder selvfølgelig, hvis det er meget vigtigt, at teksten er klar på en bestemt dato.
 

Få et tilbud på fejlfri tekst nu

Skriv til tekstfokus@tekstfokus.dk – eller brug kontaktformularen, hvor du også kan vedhæfte din tekst.
Du kan også bare ringe til mig på telefon 21 96 14 02 og få en snak om din tekst.

korrektur i word

Korte tekster 1 - 10 sider

 


 

104

         

 • Leveringstid: efter aftale 
 • Rettelse af slåfejl, stavefejl og grammatikfejl
 • Registrerede ændringer - du kan afvise og acceptere rettelser
 • Leveres i Word.
korrektur i word

Mindst 10 sider

 


 

84


 
 • Leveringstid: efter aftale
 • Rettelse af slåfejl, stavefejl og grammatikfejl
 • Registrerede ændringer - du kan afvise og acceptere rettelser
 • Leveres i Word.
0 of 350
Tryk på knappen for at uploade din tekst
 

FAQ

Hvad er korrektur – og hvad er det ikke?

Korrektur er en systematisk gennemgang af hele din tekst for sprogfejl, grammatiske fejl og tegnsætningsfejl. Fejl, som forstyrrer din læser og gør det sværere for dig at få dit budskab igennem. Teksten bliver gennemlæst flere gange for at få alle fejl fjernet. Derefter får du din tekst retur senest til aftalt deadline. Du kan vælge at få din tekst retur med eller uden registrerede rettelser. Hvis du vælger at få teksten tilbage med registrerede ændringer, kan du selv afvise rettelser, du ikke er enig i. Det er ikke svært, og jeg viser dig gerne hvordan!

Hvad er korrekturlæsning ikke?

Det er ikke redigering – men det kan jeg selvfølgelig også hjælpe dig med!
Når jeg redigerer din tekst, fjerner jeg ikke bare fejl, men skriver også teksten igennem sætning for sætning. Det sikrer dig, at dit budskab står klart, så du når det mål, du har med din tekst. Når jeg redigerer, fjerner jeg selvfølgelig også sprogfejl, grammatiske fejl og tegnsætningsfejl.

Her får du en lille historie om, hvad tekstredigering og korrektur kan gøre for din tekst.

Case: Tekstredigering og korrektur for millioner …

Manden i telefonen lød hektisk. Det var op til sommerferien, og den rapport skulle være færdig.
Den rapport, der var partsindlæg i retssagen om 70 millioner kroner.
De knoklede nat og dag.
Men det betød jo så også, at kommaerne faldt lidt her og der i teksten. Og lidt slåfejl var der vel også hist og pist.
Om jeg kunne hjælpe med tekstredigering – måske også læse korrektur? Jo, det kunne jeg, og jeg lovede højt og helligt at passe på den fortrolige rapport.
De skrev, og jeg rettede, og teksten blev lige præcis klar til tiden.
Hvordan det gik med retssagen, ved jeg ikke.
Men jeg ved, at dommeren ikke lod sig påvirke af forkert placerede kommaer og stavefejl, og at kunden roste min tekstredigering … og mit falkeøje.
Det er meget godt, i betragtning af at jeg har gået med kontaktlinser i 30 år!