• Home
 • Blog
 • Hvad er seo? Skal du arbejde med seo? Få 12 nemme seo-tips

Hvad er seo? Skal du arbejde med seo? Få 12 nemme seo-tips

Hvad betyder seo?

Seo er en forkortelse for search engine optimization, der betyder søgemaskineoptimering. Seo er altså en optimering af hjemmesiden, som giver den chancen for at få gode placeringer i søgeresultaterne.
I artiklen kan du læse, hvorfor – og hvordan – du kan få gratis trafik på hjemmesiden med seo.

Hvorfor er seo vigtigt?

SEO kan få utrolig stor betydning for dit salg.

For onlinesalget stiger år for år.
Samtidig er vi utålmodige, når vi vil shoppe online: Enten klikker vi på en annonce eller på ét af de øverste søgeresultater på side 1.
Men vi nøjes ikke med at shoppe online. Vi tager også kontakt til virksomheder på andre måder.
Vi tilmelder os måske nyhedsbreve eller ringer til virksomheder, vi måske vil købe af senere.
Det betyder, at du går glip af mange salg, hvis du ikke arbejder med seo.

SEO omfatter teknik, indhold og links

Teknisk seo er grundlaget

Hjemmesiden skal allerførst være teknisk i orden, før du kan få gode Googleplaceringer.
Nogle af de vigtigste elementer i teknisk seo er:

– Hjemmesiden skal være responsive: Den skal virke lige godt på store og små skærme.
– Hjemmesiden skal loade så hurtigt som muligt. Det må helst ikke tage mere end to sekunder! Jo hurtigere hjemmesiden loader – jo bedre er det.
– Der må ikke være kopierede tekster på hjemmesiden – heller ikke dine egne!

Men som sagt er der mange andre elementer i teknisk seo. Hvis du har problemer med teknisk seo, kan seo-specialist Dann Sommer hjælpe dig.

Teksterne skal også optimeres til Google

Teksterne på hjemmesiden skal selvfølgelig også optimeres til succes!
Det betyder, at der først skal laves en søgeordsanalyse. Ved analysen udvælges der søgeord til teksten.
Søgeordene skal placeres på de rigtige steder i teksten, og der må ikke være for mange af dem.
Samtidig skal teksten leve op til læserens search intent. Det betyder, at den skal leve op til det, læseren forventede, da han klikkede ind på hjemmesiden. Hvis jeg fx googler “Hvordan laver man æblekage?”, skal søgeresultatet selvfølgelig gerne svare på det. 

Men gode seotekster er ikke bare teknik.

En god tekst til hjemmeside skal være velskrevet, den skal leve op til læserens forventninger, og den skal skrives i den rigtige sprogtone.

Læs mere om seotekst.

Interne links styrker hjemmesiden 

Interne links er vigtige – men bliver tit glemt! De interne links fungerer som vejvisere, der gør det let at finde rundt på hjemmesiden.
Det betyder, at læserne bliver hængende længere tid på hjemmesiden. Samtidig får Google nemmere ved at forstå, hvad de enkelte sider handler om. Det gør det mere sandsynligt, at hjemmesiden får gode placeringer på de ord, du ønsker.

Stærke indgående links

Hjemmesiden skal også have links fra andre hjemmesider. Det er vigtigt, at links kommer fra troværdige hjemmesider, der har så høj autoritet som muligt på Google. Samtidig skal de allerhelst komme fra links, som er relevante for netop din branche. Læs mere om linkbuilding.

 

Godt seoarbejde - hvad er det? Få 21 solide seo-tips her

 1. Godt indhold: Både salgstekster og blogindlæg skal være gode! Desuden skal alle teksterne være unikke - og lærerige. Tekstindhold kan sagtens suppleres med videoer og podcasts. Det er ikke bare god SEO. Det skaber også en god forbindelse til læserne.
 2. Søgeordsanalyse: Find ud af, hvilke søgeord teksterne skal optimeres til - og læg en overordnet plan! Det er meget vigtigt at vælge rigtigt! Søgeord, som viser købsintention, skal reserveres til salgstekster. Søgeord, der viser en intention om at finde viden, skal reserveres til blogindlæggene. 
 3. Gode unikke metabeskrivelser: Alle metabeskrivelserne skal være unikke - og i alle metabeskrivelser skal det vigtigste søgeord indgå. Husk samtidig, at metabeskrivelse og title skal få folk til at klikke ind på hjemmesiden. Derfor må de meget gerne være velskrevne!
 4. Gode webadresser (urls): En god webadresse - eller url - er kort og indeholder søgeordet. 
 5. Optimer billeder: Billederne skal forsynes med ALT-tekst, der matcher søgeordet. Hvis fx søgeordet er "middagsmad," skal du bruge ALT-teksten "middagsmad". Du kan også supplere med synonymer og relaterede ord, som du gerne vil have teksten til at ranke på. Det kan være ord som aftensmad, spise til aften osv.
 6. Komprimer billederne, så de indlæses så hurtigt som muligt. 
 7. Husk, at hjemmesiden skal fungere lige godt på små og store skærme. 
 8. SSL - den lille hængelås i hjørnet - er helt nødvendig i dag! Den viser læserne, at hjemmesiden er sikker at bruge - og shoppe fra!
 9. Intern linkbuilding: Interne links kan gøre en meget stor forskel for hjemmesidens seo. 
 10. Indgående links: Du skal selvfølgelig også have indgående links fra andre gode og troværdige hjemmesider. Læs, hvilke backlinks der skaber værdi.
 11. Brug af Header Tags: Brug h1, h2, h3-tags for at organisere dit indhold og gøre det mere læsevenligt.
 12. Del teksterne på sociale medier: Det tiltrækker mennesker til din hjemmeside.
 13. Optimer hjemmesidens hurtighed: Folk er meget utålmodige på nettet! Sørg for, at hjemmesiden er så hurtig som overhovedet mulig. Brug et caching plugin. Sørg også for at komprimere billederne. Der er mange plugins i WordPress, der kan hjælpe dig med det. 
 14. Hold øje med Googleplaceringerne: Brug en rank tracker, så du kan holde øje med synligheden på nettet. Du har flere at vælge imellem, fx Tinyranker og Morningscore. 
 15. Undgå kopierede tekster - også kaldet duplicate content: Du må aldrig kopiere tekster på nettet. Heller ikke hvis det er dine egne tekster - for det skader dit seoarbejde. Hvis du ligefrem kopierer andres tekster uden tilladelse, er det også imod lov om ophavsret. 
 16. Optimer til lokale søgninger, hvis det er relevant for din virksomhed: Hvis du driver en lokal forretning, kan du optimere til lokale søgninger. Det betyder nemlig, at du kun skal konkurrere med andre lokale virksomheder. Du behøver ikke kæmpe med tandlæger i hele landet om ordet "tandlæge", når du driver en lokal klinik i Hillerød. Du kan i stedet optimere til "tandlæge i Hillerød.": 
 17. Overdriv ikke brugen af søgeord. Teksten skal virke så naturlig som overhovedet mulig. Det betyder, at du ikke skal bruge søgeord for meget. I stedet kan du bruge relaterede søgeord og long tail søgeordsudtryk.
 18. Få gode backlinks: Det er meget vigtigt at få nye gode backlinks hele tiden. 
 19.  Opdater teksterne: Teksterne på hjemmesiden skal altid være aktuelle. Men ikke nok med det. Du kan nemlig tit se hjemmesiden stryge højere op i en Googlesøgning hurtigt, hvis du lige tilføjer lidt mere nyttig tekst til en side, der er på vej ned. 
 20. Få tjek på brugervenligheden: Godt design er vigtigt. Bryd teksten med billeder, statistikker, videoer, podcasts eller andet. Det skaber overblik og gør teksten nemmere at læse. Så læser folk mere - og derfor får du mere ud af dit seoarbejde.
 21. Vær tålmodig! Pas dit seoarbejde flittigt og vedholdende. Det bliver nemmere og nemmere at få gode placeringer i en Googlesøgning.

Undgå let 9 fatale fejl

- og få en bedre hjemmeside på få dage

Du får også nyhedsbrev om tekst, der skaber salg

Vigtig viden