• Home
  • Blog
  • Hvad er linkbuilding? Kom i gang nu

Hvad er linkbuilding? Kom i gang nu

Forestil dig, at du er strandet på en øde ø. Hvad gør du? Sidder du bare og venter på, at et fly eller skib ser dig?

Nej, selvfølgelig ikke. Måske laver du bål, skriver i sandet eller prøver at hejse et flag.

Kort sagt: Du gør ALT for at fange omverdenens opmærksomhed. Det skal du også gøre, hvis du vil markedsføre dig med søgemaskineoptimering. Det er nemlig, modsat hvad mange tror, ikke nok at optimere hjemmesiden og tjekke med SEO by Yoast. Du skal også have stærke links til din hjemmeside og interne links. De interne links er links mellem sider på hjemmesiden.

Hvad er et stærkt link?

For at vurdere styrken af et link kan du se på flere faktorer. Allerførst:

Er linket dofollow eller nofollow?

Google ser nemlig dofollowlinket som en anbefaling af den hjemmeside, der linkes til. Derfor har nofollowlinket ikke den samme styrke. Du kan ikke se på et link, om det er et dofollowlink. Du kan downloade guiden om linkbuilding, hvis du vil vide, hvordan du genkender et dofollowlink.

Hvor høj er domæneautoriteten?

Alle hjemmesider har en vis autoritet hos Google. Jo højere domæneautoritet - jo bedre er et link som grov tommelfingerregel. Du kan downloade den gratis MOZ bar til din hjemmeside for at se domæneautoriteten. Er linket relevant for din hjemmeside?

Er linket relevant for din hjemmeside?

Det er selvfølgelig allerbedst at få nogle links, som er relevante for din hjemmeside. De giver dig samtidig den største chance for, at du får trafik via linket. Det er vigtigt – derfor skal du altså prøve at få den slags links, selv hvis de ikke har særlig mange seo-muskler!

Den bedste linkprofil indeholder lidt af alt

Hvis du vil ses på Google, skal du have en linkprofil, som vokser lidt hele tiden. Samtidig skal linkprofilen være naturlig. Det betyder, at den skal omfatte links af forskellige typer og fra mange forskellige kilder.

Links skal kombineres med content

Gode links hjælper dig kun halvvejs på Google! Du skal også optimere din hjemmeside med gode søgemaskineoptimerede salgstekster til hjemmeside. Desuden kan en god virksomhedsblog være en kæmpe hjælp, når du vil op på Google.
Jeg hjælper dig gerne med både blogindlæg og linkbuilding på abonnement.

Linkbuilding hvordan? 

En række hjemmesider og onlinefora giver mulighed for, at du kan få links af forskellig værdi. Du kan fx gæsteblogge for andre hjemmesider med høj seo-værdi, så du får links derfra. 
Du er også velkommen til at kontakte mig og få et kvarters gratis rådgivning. 
Jeg hjælper dig gerne videre, så du kan komme op på Google.

Vigtig viden