fbpx

Hvad er en blogger?

hvad er en blogger?

Hvad er en blogger - og hvordan tjener du penge på en blog?

En blogger er en skribent, der skriver på en blog. Bloggen er en samling artikler på nettet, som typisk får nye artikler tilføjet jævnligt. Ordet blog betyder egentlig web log - altså en journal eller dagbog. Din blog kan enten ligge på et domæne for sig – eller på en hjemmesides domæne.

Hvordan blogger man?

Hvis du allerede har en WordPress-hjemmeside, kan du selv slå blogfunktionen til på din hjemmeside. Derefter kan du bare gå i gang med at skrive.

For at du får så mange læsere som muligt, bør du lægge en strategi for at skabe trafik. 
Derfor er det en god idé, at du får et nyhedsbrev. Du kan også forbinde din blog med en notifikationsboks, som man kan tilmelde sig. Så får man en notifikation i sin browser, hver gang du poster et nyt blogindlæg. 

Hvorfor blogger man?

En blogger kan tjene penge på flere måder, alt efter hvilken type blog der er tale om.

  • Virksomhedsbloggen skal besvare de spørgsmål, som mulige kunder har, før de køber. Samtidig skal bloggen forklare folk værdien af det, en virksomhed sælger. Virksomhedsbloggen indbringer altså ikke penge i sig selv. Til gengæld understøtter den altså bloggerens salg af andre produkter eller ydelser. 
  • Interesse-bloggen. Sådan en blog kan handle om alt fra sommerfugle til politik. Formålet med sådan en blog er at tiltrække læsere, som har samme interesse som bloggeren. Hvis interessebloggen har læsere nok, kan bloggeren tjene penge ved at køre annoncer på den. 

Hvordan blogger man?

Hvis du gerne vil i gang med en virksomhedsblog, kan du få masser af idéer ved at undersøge, hvad din kundemålgruppe gerne vil vide. 

  • Du kan undersøge, hvilke spørgsmål folk stiller på Google om det, du sælger. Brug fx Storybase. 
  • Du kan tale med kunderne for at finde ud af, hvad de gerne vil vide.
  • Du kan bruge din blog til brugervejledninger - det sparer dig også en masse tid, fordi du ikke skal forklare det samme igen og igen.
  • Du kan også lægge produktanmeldelser på din blog - eller måske anmeldelser af relevante bøger eller film. 

Læs meget mere om virksomhedsblogging her - eller download bogen og gå i gang!

>