Hastighedsoptimering - få hurtig hjemmeside med 3 trick
Tekstforfatter Louise Lamberth –  kontakt freelance tekstforfatteren
Del

Hurtigere! Op på Google med hastighedsoptimering

hurtigt website hurtig hjemmeside

Få 3 tips til hastighedsoptimering

Dit website skal loade hurtigt – derfor er hastighedsoptimering en god idé! Her får du mine bedste tips til gør det selv-hastighedsoptimering.

Test farten, før du går i gang

Før du går i gang, kan du tjekke din hjemmesides fart. Men vær opmærksom på, at du ikke bare kan teste fart fra din egen computer. Din computer er sandsynligvis indstillet til at gemme cookies, og derfor risikerer du, at din hjemmeside loader meget hurtigere dér end hos andre.

For at få et resultat, du kan bruge, kan du teste her: Pingdom speedtest.

Husk at vælge i rullemenuen, hvorfra din hjemmeside skal testes. Du kan ikke vælge Danmark, men vælg nærmeste. Din hjemmeside skal loade på maksimalt 3 sekunder. Meget gerne hurtigere!

Derfor er hastighedsoptimering et must

Google lægger stor vægt på, at læsere på dit website får en god oplevelse. Derfor er det uheldigt, hvis folk går igen, fordi de ikke vil vente på et langsomt website. Så hvis dit website er langsomt, får du svært ved at komme op på topplaceringer på Google. Det er synd, nu hvor du har investeret tid eller penge i gode, velskrevne og søgemaskine-optimerede webtekster.

Tip 1: Fjern de plugins, du ikke vil bruge

Du kender det. Jeg kender det. Alle kender det: I tidens løb har vi fået nogle plugins, som vi ikke bruger alligevel. De sinker dit website! Se dem igennem og fjern dem, du ikke bruger.

Tip 2: Spar på redirects

Den her kender du sikkert også: Du har lavet en side, og du har nedlagt den igen. Derefter har du lavet en redirect 301, så din læser bliver videresendt til en anden side på dit website. Det er selvfølgelig meget bedre, end at læseren møder en 404-side. Men nu skal dine gæster og Googlebotten altså gå en omvej for at komme frem til den rigtige side. Det sinker! Så tænk over websitets struktur fra begyndelsen. Lad være med at poste artikler, som du hurtigt nedlægger igen. Så sparer du en masse redirects, der koster dine gæster dyrebare sekunder!

Tip 3: Fiks billederne

Billeder kan også være et problem, hvis du ikke optimerer dem! Sørg for, at billederne ikke linker nogen steder hen – og slet ikke til en stor version af samme billede. Brug gerne et plugin som Kraken.io til WordPress til at minimere dine billeder. Husk nu: Tag altid backup af dit website, før du aktiverer et nyt plugin – ikke?

Tip 4: Brug caching-plugin

Ligesom du skal fjerne plugins, du ikke kan bruge, kan andre plugins hjælpe dig med at speede op. Hvis din hjemmeside er designet i WordPress, kan du se på WPSuperCache. Det plugin lagrer din hjemmeside i en statisk version. Det sikrer færre serverkald, når en bruger besøger hjemmesiden flere gange – og dermed bliver hjemmesiden hurtigere.

Husk at tage backup, før du installerer et nyt plugin. Glem heller ikke at teste farten en gang til, da intet plugin virker perfekt overalt!

Tip 5: Få tjek på teknik

Alt dit arbejde med hastighedsoptimering kan være skønne spildte kræfter, hvis ikke teknikken er i orden.

Det betyder blandt andet, at koden bag hjemmesidens design skal være god. Men det betyder også, at du skal vælge en god webhost – og her er billigst ikke altid bedst!

Hvis du ikke selv er tek-haj, kan det være en god idé at besøge Facebookgruppen WordPressLab og få hajernes bud på, om det er hjemmesidens kode, serveren eller noget helt andet, der sinker din hjemmeside.

Tip 6: Få en anden webhost

Mange af os er nok begyndt med en billig webhost, der var lidt langsom i optrækket. Det kan spare dig for en masse ventetid at skifte til en hurtigere host.

Slut med lange regnvejrsdage! Brug tiden på hastighedsoptimering

Nu har du noget at lave! Men før du går i gang: Test dit websites fart her:

Brug for mere hjælp til hurtig hjemmeside?

Du er velkommen til at spørge mig, hvis jeg skal henvise dig til en dygtig webdesigner. Men jeg skal ikke være den, der anbefalede dig at file i html-koderne selv!

Fik du læst:

 

>