• Home
 • Blog
 • 9 floskler og andre skrækkelige sprogtudser, der bare skal dø

9 floskler og andre skrækkelige sprogtudser, der bare skal dø

Hør blogindlægget som podcast:

Floskler og fede sprogtudser plager tusindvis af danskere hver dag. Vi har været flinke længe nok. Nu skal de dø!

Kom, lad os brokke os ...

Vi har dem alle sammen. Hadeord. Hadeudtryk. Bare indrøm det. Du har også nogle ord, der er såååå tæt på at få dig til at eksplodere hver gang.

Og det værste er, at verden fortsætter bare med at dreje rundt, når folk siger de ord. Alle mennesker snakker videre, mens du holder vejret for ikke at skrige ....

Alle har ret til et fedt hadeord

Her får du mine yndlingseksempler på fede floskler og skrækkelige Danglish-udtryk.

 • "Vi står overfor en udfordring, vi skal løse." Nej, nej og tre gange nej! Udfordringer kan ikke løses. Enten har du et godt gammeldags problem, som kan løses. Eller også har du en udfordring. Den skal klares eller overvindes! Sådan! Kan du ikke mærke, det føles bedre allerede?
 • "Jeg synes, vi er nødt til at italesætte udfordringen ..." Nå, fint skal det være!? Der er da ingen grund til at italesætte noget, når man kan nøjes med at sætte ord på det!
 • "Det har været en spændende rejse for vores virksomhed." Stoooop. Virksomheder rejser ikke. Det gør mennesker, når vi ellers må. Men derfor behøver man ikke kalde det en rejse, hver gang man har oplevet en eller anden proces.
 • "Jeg tænker, at hendes holdning er ..." Stop det vattede føleri lige med det samme! Du tænker på noget. 
 • "Jeg kæmper med det her på daglig basis." Hold en halv. Du kæmper med det dagligt. Så lad nu bare de der amerikanere og briter have deres "on a daily base" for sig selv.
 • "Det ligner, at vi skal lave det om." Say what der?! Endnu en ringe oversættelse fra engelsk. Det hedder altså: "Det ser ud til, at vi skal lave det om." Så ved du det!
 • "Det var svært. Som i rigtig svært!" Argh. Hvad er der galt med: "Det var rigtig svært" - sætning SLUT - før man får sagt noget, der lyder dumt?
 • "Jeg anerkender, at sådan taler den næste generation." Uha, den her bliver kun værre af, at det var mig selv, der skrev det forleden. Det er endnu et dårligt lån fra engelsk. "I recognize that" kan her oversættes til "jeg indser."
 • "Nu er du opdateret om udviklingen!" Hallo, jeg ved godt, at det skrækkelige udtryk står i ordbogen. Men jeg er altså ikke en computer. Jeg er et menneske. Tak, fordi du holder mig orienteret!

Related Posts

Få hjælp til tekst - med fokus på salg Ja, lige nu kigger jeg på dig, som har en stor boglig viden.Du har slugt enorme bunker bøger under din uddannelse.Du har afleveret rapporter, specialer eller afhandlinger. Så det er kun naturligt, at du skriver webtekster, brochurer og pressemeddelelser på dit job. Hvem skulle ellers? Du er jo den medarbejder, der har de bedste forudsætninger for det. Du har et forspring,

Styrk troværdigheden - spar på tillægsord Hvad er tillægsord? Tillægsord er de ord, som lægger sig til et andet ord og fortæller noget om det. Tillægsordet kan fortælle noget om navneord, pronominer eller egennavne. Men tillægsordet kan også fortælle noget om begivenheder. Et eksempel, hvor tillægsord lægger sig til navneord: I sætningen "Hun har en pæn bluse på" lægger ordet "pæn" sig til navneordet "bluse." Eksempel på tillægsord, der lægger

Hver evig eneste dag bliver min hjemmeside angrebet af hackerbotter. Sandsynligvis også din. Jeg er i hvert fald ikke alene.Både småbitte og gigantiske virksomheder er under beskydning.I den sidste weekend af februar 2024 er flere store virksomheder og kommuner blevet nedlagt af hackere, skriver TV2.dk Det er træls. Men vi kan ikke gøre andet end at beskytte vores hjemmeside, så godt vi nu kan. Derfor har jeg interviewet Michael Leitner

Video: Må jeg præsentere dig for 3 af de seotekstforfattere, du skal undgå? Du har brug for seo-tekstforfatningSå du vil hyre en seo-skribent, men! Hvem skal du dog vælge til opgaven? Der er nok at vælge imellem. Så du ringer febrilsk rundt ... Men efter samtalerne er du faktisk stadig meget i tvivl. Godt. Lad mig fortælle dig, hvem du ikke skal overlade din seo-tekstforfatning til.  Faresignal 1:Du: "Hvor lang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}