EasyMe eller Simplero? Helt ærligt
Folk sammenligner konstant de 2 platforme og spørger sig selv, hvad der er bedst.
Nu er jeg selv skiftet fra EasyMe til Simplero - og tilbage igen. Men det er IKKE en kritik af Simplero, som også er rigtig godt. EasyMe passer bare bedre til min virksomhed, som den er lige nu.
Det handler nemlig bare om at finde den rette platform. Derfor har jeg skrevet en guide, der hjælper dig med at vælge den perfekte platform til DIN virksomhed.
Her er den - læs den - eller læs bare konklusionen. Og sig gerne til, hvis du har tilføjelser.
Sammenligning af 4 fikspunkter:
Jeg sammenligner de to systemer på pris, datasikkerhed, fleksibilitet og funktion, design.
Pris – hvem er bedst, EasyMe eller Simplero?
Desværre er pris det eneste, folk nogensinde snakker om, når de sammenligner EasyMe og Simplero. Det er synd, for der er mange andre forskelle.
Men ja, du får rigtig meget for dine penge med EasyMe. Forskellen er nemlig, at EasyMe er en superfleksibel løsning, hvor du køber et basisabonnement og supplerer med de tilkøb, du skal bruge. Simplero er derimod mest for dig, der fokuserer på onlinekurser og har en god omsætning på det.
Lad os se på prisstrukturen:
EasyMe:
14 dages gratis trial. Basisabonnement med membership site fra 199 kroner om måneden. Du kan sende mails til et ubegrænset antal læsere. Hver mail koster et lille beløb.
Tilkøb i EasyMe:
Mulighed for at tilkøbe mange forskellige moduler, så du får den løsning, du vil: fx salg af onlinekurser - send krypterede mails - download filer-modul - salg af fysiske produkter - WordPress pro-plugin, så du have dit materiale bag adgangskode på din egen hjemmeside. Alle moduler bortset fra onlinekursus-modulet koster under 100 kroner per stk. om måneden.
Simplero basis:
Trial for 1 dollar. Arbejd på dine onlineprodukter for 150 kr. om måneden.
Derefter billigste basisabonnement med membership site og salg af 5 onlineprodukter fra 600 kr. om måneden til op til 1000 læsere.
Rule the World med ubegrænset antal læsere, produkter og membership site fra 1200 kr. månedligt.
Mulighed for rabat, hvis du vælger årsabonnement.
Konklusion: De fleste kan spare penge med EasyMe, men det gælder især dig, der ikke har onlinekurser som hovedindtægt og måske endda kan nøjes med membership site.
Datasikkerhed - hvem er bedst?
Her vinder EasyMe. I EasyMe kan du nemlig tilkøbe mulighed for at sende krypterede mails. Det er supernyttigt, ikke mindst hvis du er behandler og ligger inde med personnumre og andre følsomme oplysninger. Du kan også indstille EasymMe til at slette oplysninger helt automatisk efter en bestemt periode. Det er altså fantastisk, hvis du bekymrer dig den mindste smule om GDPR.
Konklusion: EasyMe er perfekt for dig, der går op i datasikkerhed.
Fleksibilitet og funktioner - hvem vinder?
Her har Simplero nogle smarte funktioner, som EasyMe ikke har. Endnu, skulle man måske skrive, for EasyMe har udviklet sig rigtig meget over de senere år.
I Simplero kan du lave tidsindstillede mails, så du fx kan tilbyde folk et produkt, som de får med rabat i en uge, fra de tilmelder sig nyhedsbrevet.
I EasyMe kan du også lave tidsindstillede links – men de skal udløbe på en bestemt dato. Det betyder selvfølgelig, at dine salgskampagner ikke kan automatiseres helt lige så meget.
I Simplero kan du selv tilpasse velkomstmails og bekræft tilmelding-mails. I EasyMe kan du ikke selv tilpasse den mail, folk får, når de skal bekræfte tilmelding til nyhedsbrevet. MEN Claus fra EasyMe oplyser, at mulighed for at tilpasse velkomstmail er på vej.
Indtil videre kan du også vælge, at folk tilmelder sig via en Mailchimpformular. Så bestemmer du alligevel selv, hvordan din bekræft tilmelding-mail ser ud. Du kan så forbinde EasyMe og Mailchimp med Zapier, så nye læsere fra Mailchimp automatisk bliver importeret til platformen. Bare rolig. Det er heldigvis meget nemmere, end det lyder.
Både i Simplero og EasyMe kan du tilføje tags til dine kontakter, så du ved, hvem du fx skal sende en bestemt mail. Det er let i Simplero – men det er superlet at arbejde med tags i Easyme. Til gengæld er overblikket over læserne lidt bedre i Simplero efter min mening.
Du kan selv importere læsere til Simplero. Du kan ikke selv importere læsere til EasyMe, men til gengæld får du hjælp til at gøre det.
Simplero tilbyder brugerne, at de kan forblive logget ind. Det gør EasyMe ikke af sikkerhedsårsager. Det kan betyde, at du nu og da skal hjælpe folk med at logge ind, fordi de har glemt deres kode. Supporten plejer at være flink til at hjælpe. Du kan sætte en stopper for det ved at understrege for folk, at de skal skrive ned, hvordan de loggede ind. Desuden er det selvfølgelig altid god service at være hurtig ved tasterne, hvis nogen sender et spørgsmål.
Konklusion: Du kommer nok til at savne muligheden for automatisk upsale, hvis du har onlinekurser som hovedindtægt.
MEN du kan selvfølgelig også give en bonus - fx en halv times rådgivning, en bog eller andet, der kræver kontakt med dig. Så er det jo ikke noget problem, hvis folk køber efter kampagneudløb, for så får de bare ikke bonus. Du kan lave countdown i mailen.
Til gengæld kan du sælge gave- og klippekort i EasyMe, hvor du også får en bookingkalender.
Det er perfekt til dig, der er behandler eller rådgiver og sælger timer. Netop du bliver også glad for, at datasikkerheden er i top.
Design - hvem lægger sig førerposition?
Nogle synes, Simplero ser lidt mere strømlinet ud. Men det er ikke helt rigtigt. For du kan nemlig nu integrere EasyMe med din WordPresshjemmeside via det plugin, der hedder WordPress pro.
Så ligger dine onlinematerialer på din hjemmeside beskyttet af en adgangskode, og så skal du jo ikke bekymre dig om andet design end din egen hjemmesides.
Hvis du vælger det, skal du dog selv sørge for hosting af videoer.
Hvis du bruger EasyMes standardløsning, lægger EasyMe til gengæld videoerne i Vimeo ganske gratis.
Konklusion: Simplero fører på layout, men du kan sagtens tilpasse en EasyMe-løsning, der er lige så flot.