• Home
  • Blog
  • Da Jensen gled i fiskefarsen og løb ind i en shitstorm

Da Jensen gled i fiskefarsen og løb ind i en shitstorm

Undgå shitstorm

Shitstormen raser over Jensen’s Bøfhus, efter at Højesteret beordrede Jensens Fiskerestaurant til at se sig om efter et andet navn.

Over 100 000 har meldt sig ind i Facebook-gruppen Boykot Jensen’s Bøfhus, og flere tusinde sure danskere bombarderer bøfkædens egen Facebookside.

”Jeg har længe været træt af, at Jensen’s Bøfhus bruger mit navn til at servere middelmådig mad,” skriver en boykotfan med det legendariske efternavn.
En anden vrænger: ”Jensen – du er ikke velkommen på Jensen’s Bøfhus.”

Shitstormen steg til orkanstyrke, da Bøfjensen gled i fiskefarsen igen med en bemærkning om, at danskerne nok bare ikke har forstået sagen.

Samtidig sagde han, at restaurantkæden flere gange tidligere har forsvaret sit navn mod konkurrenter.

Og hvem har lyst til at gå i retten med en modstander med bøfhusets økonomiske slagstyrke? Ingen. Altså har flere andre af Danmarks over 260 000 Jensener måske opgivet kampen, allerede før dommerens hammer bankede dem flade i retten.

2 ting vi kan lære af shitstormen efter Jensens bøf

1. I dag er det vigtigere end nogensinde, at virksomheder lever op til facaden. Hr. og fru Danmark er online. De opdager hurtigt, hvis din virksomhedskommunikation kun er en tom reklamepose, der indeholder noget helt andet end lovet. Det hjælper ikke at se folkelig ud, hvis man går mere op i sine eksklusive rettigheder. Det er ikke nok officielt at få ret, hvis hr. og fru Jensen føler sig trådt på. For de holder sig absolut ikke tilbage fra at sige det meget højt og alle de steder, de kan komme til det. Det kan sommetider være meget bedre at gå på kompromis end at få ret – og blive slagtet online. Bøfjensen har tydeligvis undervurderet onlinerevolutionen.

2. Virksomhedsnavne er vigtige – meget! Hvis du er i tvivl om navnet, så tænk i disse baner:

Navnet skal fortælle, hvad virksomheden leverer – uden at begrænse for meget.

Navnet skal være let at stave – få en ven til at stave det for dig. Just in case.

Domænenavnet skal selvfølgelig være ledigt – både .dk og .com

Og allervigtigst: Nogle navne er altså så oplagte, at andre ikke kan holde snitterne fra dem. Så vælg noget unikt, hvis du vil have dit virksomhedsnavn HELT for dig selv. Så unikt, at der  ikke er lignende navne – heller ikke i udlandet. Så undgår du også forvirring og problemer med SEO-optimering.

Du kunne fx vælge et navn, hvor din by eller egn indgår, hvis din virksomhed har et lokalt fokus. Eller måske dit efternavn – hvis du altså ikke hedder Jensen.

Da jeg i 2009 registrerede, syntes jeg, det var genialt. Og det er det ikke, for der er rig mulighed for navneforvirring med andre virksomheder. Men jeg er ikke blevet slæbt i retten endnu. Har faktisk heller ikke fantasi til at forestille mig, at man kan få eneret på ordet tekst.

Men man ved selvfølgelig aldrig. Hvem havde drømt om, at man kunne få eneret på Jensen, når man bare er en Jensen ud af 261 000 danskere?
OK – strengt taget har Bøfjensen ikke fået eneret på Jensen. But who cares? Juridiske spidsfindigheder har ingen betydning. Når shitstormen raser, taler hjertet. Og det råber højere end nogen højesteretsdommer.

Related Posts

Få hjælp til tekst - med fokus på salg Ja, lige nu kigger jeg på dig, som har en stor boglig viden.Du har slugt enorme bunker bøger under din uddannelse.Du har afleveret rapporter, specialer eller afhandlinger. Så det er kun naturligt, at du skriver webtekster, brochurer og pressemeddelelser på dit job. Hvem skulle ellers? Du er jo den medarbejder, der har de bedste forudsætninger for det. Du har et forspring,

Styrk troværdigheden - spar på tillægsord Hvad er tillægsord? Tillægsord er de ord, som lægger sig til et andet ord og fortæller noget om det. Tillægsordet kan fortælle noget om navneord, pronominer eller egennavne. Men tillægsordet kan også fortælle noget om begivenheder. Et eksempel, hvor tillægsord lægger sig til navneord: I sætningen "Hun har en pæn bluse på" lægger ordet "pæn" sig til navneordet "bluse." Eksempel på tillægsord, der lægger

Hver evig eneste dag bliver min hjemmeside angrebet af hackerbotter. Sandsynligvis også din. Jeg er i hvert fald ikke alene.Både småbitte og gigantiske virksomheder er under beskydning.I den sidste weekend af februar 2024 er flere store virksomheder og kommuner blevet nedlagt af hackere, skriver TV2.dk Det er træls. Men vi kan ikke gøre andet end at beskytte vores hjemmeside, så godt vi nu kan. Derfor har jeg interviewet Michael Leitner

Video: Må jeg præsentere dig for 3 af de seotekstforfattere, du skal undgå? Du har brug for seo-tekstforfatningSå du vil hyre en seo-skribent, men! Hvem skal du dog vælge til opgaven? Der er nok at vælge imellem. Så du ringer febrilsk rundt ... Men efter samtalerne er du faktisk stadig meget i tvivl. Godt. Lad mig fortælle dig, hvem du ikke skal overlade din seo-tekstforfatning til.  Faresignal 1:Du: "Hvor lang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  1. Tror nu at Jensens bøfhus havde fat I noget rigtigt da de sagde at danskerne nok ikke havde forstået sagen. Men det faldt uheldigt ud for Jensens bøfhus, det er vi helt enige om 🙂

    1. Man kan godt sige, at der meget hurtigt nærmest opstod lynchstemning, blandt andet fordi pressen først udelod vigtige detaljer, såsom at Jensens Fiskerestaurant lå i flere byer og gerne ville udvide. Er det måske det, du tænker på?
      Der er forresten også et Larsen’s Bøfhus – og deres logo ligner Jensen’s rigtig meget, men mig bekendt har de ikke hørt noget fra Jensen’s 🙂

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}