• Home
  • Blog
  • Hvad er black hat seo? Og hvilken hat går du med?

Hvad er black hat seo? Og hvilken hat går du med?

Hvad er black hat seo?

Black hat seo er metoder til søgemaskineoptimering, som strider imod Googles retningslinjer for webmastere.

Der er mange trick i den sorte bog. Her skal kun nævnes et par stykker:

  • Negativ seo, der skal skade konkurrenter
  • Kopierede tekster, som hurtigt omskrives maskinelt, så hjemmesideejeren kan poste "nye", men værdiløse tekster hele tiden for at ranke
  • Cloaking - hvor gæster på hjemmesiden ser noget andet, end søgerobotterne ser.

Du skal vide, om du laver grey, white eller black hat SEO

Ved du, hvilken hat du selv har på? Måske ikke, hvis du overlader seo til andre!

Det er vigtigt at kende hattens kulør. Ellers kan du jo ikke vurdere, om den stemmer med din risikovillighed.  

Forstå, hvordan Google ranker din hjemmeside:

Googles søgerobotter gennemtrawler hele tiden nettet og indekserer webadresser i det store bibliotek, vi bruger, når vi googler.

Google tjener mange penge på annoncer. Derfor gælder det om at give brugerne en god oplevelse, når de googler, så de vil google igen.

Derfor vil Google præsentere folk for søgeresultater, som de kan lide.

Men det kræver en omfattende kvalitetsvurdering af alle hjemmesider. Kvalitetsvurderingen omfatter over 200 faktorer, blandt andet hastighed og brugertilfredshed.

Ikke nok med det. For Google skruer hele tiden på reglerne for, hvilke hjemmesider der ligger højt i søgeresultaterne. Det sker selvfølgelig kun for at sikre, at de helt rigtige hjemmesider ligger på de øverste søgeresultater!

Google er en kæmpe succes i dag. De fleste af os vil meget hellere google, end vi vil søge online med fx Yahoo eller Bing. Det skyldes, at Google leverer meget bedre søgeresultater!

SEO – eller søgemaskineoptimering – er det håndværk at sikre, at dine webtekster ligger godt i søgeresultaterne. Du må selvfølgelig kende Googles retningslinjer for, hvad en god hjemmeside er, før du kan lave SEO.

Samtidig er der selvfølgelig nogle seo-metoder, som du skal undgå, hvis du vil følge Googles retningslinjer.

Du kan læse mere om, hvordan du laver SEO.

Så hvad er white hat, grey hat og black hat SEO?

Din hattefarve viser, hvor flink du er til at følge Googles retningslinjer!

Hvis du kun laver white hat seo, følger du Googles retningslinjer 100 procent. Det betyder, at du knokler for at skabe en god hjemmeside, som mennesker og søgemaskiner elsker.

Du udgiver mange gode søgemaskineoptimerede tekster. Du bygger interne links. Du sørger for, at din hjemmeside lever op til de forventninger, folk har, når de finder den i søgeresultaterne.

Samtidig undgår du de kneb, som Google har nedlagt forbud imod.

Fordelen er indlysende: Du undgår problemer med Google.

Problemet er, at Google faktisk misbilliger rigtig mange SEO-trick. Og Google kan godt lide gummiparagraffer. Du kan nemlig ifølge Google få problemer bare ved at gæsteblogge for at få links. Især hvis du overdriver! Til gengæld er gæsteblogging en supereffektiv metode, når du gerne vil op på Google!

Kort sagt: Du kan komme rigtig langt med white hat SEO. Men selv den mest trofaste Google-discipel risikerer at komme på glatis på grund af Googles gummiparagraffer. Og måske går det sløvt med resultaterne, hvis alle dine konkurrenter også laver SEO.

Hvis du laver black hat seo, bruger du de kneb, som Google hader. Det kan være køb af links – skjult tekst på hjemmesiden, for at den ranker bedre – og mange flere lyssky metoder.

Fordelen er selvfølgelig, at det tit går hurtigt med at se resultat. Ulempen er, at hvis Google opdager dine trick, falder din hjemmeside i søgeresultaterne.

Hvis du bliver “dømt” som snyder, risikerer du, at din hjemmeside bliver sparket helt ud af søgeresultaterne.

Hvis du laver grey hat seo, har du den hvide hat på det meste af tiden. Sommetider tager du så den sorte hat på et øjeblik!
Du knokler kort sagt benhårdt for at skabe en god hjemmeside, som folk er glade for. Samtidig med at du sommetider lige … gør noget andet!

Hvilken hat skal du vælge til SEO?

Det bestemmer du selv! Googles regler er ikke nogen lov, så du kan gøre, som du vil. Du skal bare være klar over risikoen ved black hat.

Du skal også vide, at hvis dine konkurrenter ikke laver SEO, kan du få fornuftige resultater med 100 % white hat seo. Det er selvfølgelig sværere, når du har mange SEO-bevidste konkurrenter. Nogle måske med meget større budget til content marketing end dig!

Læs også: Sådan kommer du op på Google med EAT!

 

Tags: 

Page [tcb_pagination_current_page] of [tcb_pagination_total_pages]

Vigtig viden